Minilening

Shortlease

Shortlease

Als u voor een kortere periode een auto wilt leasen, dan is shortlease voor u waarschijnlijk interessant. Short lease kunt u eigenlijk omschrijven met de begrippen ‘flexibele mobiliteit’. Bij een dergelijke leasecontract kunt u namelijk een voertuig voor een kortere periode (zoals 12 maanden of 24 maanden) leasen. Tijdens het leasecontract moet u elke maand een bepaald bedrag betalen voor het gebruik van het voertuig, u bent verder dus absoluut geen geld kwijt met de daadwerkelijke aanschaf van het voertuig. U kunt het leasen van een auto op basis van shortlease vergelijken met het huren van een voertuig. U kunt bij shortlease genieten van alle voordelen van het huren van een auto en hoeft uiteindelijk maandelijks minder te betalen.

Minimale leaseperiode shortlease

De minimale periode voor het leasen van een voertuig op basis van shortlease is bij de meeste leasemaatschappijen 1 maand. Natuurlijk kan het ook zijn dat een leasemaatschappij het minimaal aantal maanden een stukje hoger legt. Het voordeel van shortlease is dat u elke maand gemakkelijk het leasecontract op kunt zeggen, u zit dus nergens aan vast. Ziet u na een maand een andere leuke leaseauto? Dan kunt u gemakkelijk wisselen.

Nadeel van shortlease

Het nadeel van shortlease is dat het duurder kan uitvallen dan een normale leasecontract. De leasemaatschappij heeft geen zekerheid dat u het contract gedurende een lange tijd aan gaat houden, de maandelijkse kosten liggen bij een contract op basis van shortlease dus wel een stukje hoger. Een normaal leasecontract heeft ongeveer een looptijd van 3 tot 5 jaar, dit is ook meteen een lange periode waarin u niet op kunt zeggen. Bij een shortlease contract kunt u elke maand gemakkelijk opzeggen, zonder hiervoor extra kosten te moeten maken. Normaal gesproken kunt u een normaal leasecontract ook eerder opzeggen, maar dan moet u een flinke boete in de vorm van een afkoopsom betalen.