Minilening

Lease auto kopen

Lease auto kopen

Na het aflopen van het contract hebt u de mogelijkheid om de lease auto van de leasemaatschappij over te kopen. Lang niet iedereen wilt de oude leaseauto kopen nadat de periode afgelopen is, daarom worden deze auto’s ook regelmatig te koop aangeboden. Een lease auto kopen is over het algemeen heel slim, tenslotte weet u dat het voertuig altijd enorm goed is onderhouden (tenslotte heeft de leasemaatschappij hier zorg voor gedragen), verder weet u dat het voertuig op dit moment gewoon in goede staat is. De meeste leasemaatschappijen geven een flinke garantie bij de verkoop van een dergelijke leaseauto, hiermee tonen ze aan dat het voertuig gewoon in orde is. Leasemaatschappijen kunnen over het algemeen vrij weinig met een auto waarvan de leaseperiode is verlopen, daarom worden dergelijke auto’s vaak tegen enorm lagen prijzen aangeboden. De leeftijd van auto’s die uit een leasecontract komen is in de meeste gevallen niet ouder dan 5 jaar oud (meestal ongeveer 3 jaar oud), u hebt voor een laag bedrag dus een enorm jonge auto.

Voordelen lease auto kopen

Een lease auto kopen is niet moeilijk en neemt zeker niet meer tijd in beslag dan het overnemen van een andere auto. Veel leasemaatschappijen hebben op hun website een formulier staan waarbij u een verzoek tot het kopen van een leaseauto kunt doen. U kunt hierbij direct aangeven wat voor eisen u stelt aan het voertuig en wat uw uiteindelijke budget is, de leasemaatschappij komt vervolgens met een goed voorstel bij u.

Helder verleden van het voertuig

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een lease auto te kopen, de kosten liggen vrij dicht bij de aanschaf van een andere tweedehands auto. Over het algemeen genomen is het kopen van een tweedehands auto enorm moeilijk, tenslotte weet u helemaal niets over het verleden van de auto. Op het moment dat u een lease auto koopt, dan kunt u alle gegevens van het verleden van de auto direct inzien. Vaak ontvangt u netjes de serviceboekjes erbij, zodat u later zelf bij een eventuele verkoop het verleden van het voertuig ook aan kunt tonen.

Lease auto kopen aan het eind van het leasecontract

Hebt u op dit moment een leasecontract lopen bij een leasemaatschappij en bent u van plan om de auto na het aflopen van de leaseperiode over te nemen? Het is belangrijk dat u voor het afsluiten van een leasecontract goed in het contract vermeld hoe een overname in zijn werk gaat en welke prijs u voor het voertuig moet gaan betalen. En zijn enorm veel mensen die na het verlopen van het leasecontract graag het voertuig over willen nemen, vaak maakt een leasemaatschappij voor u dan een interessante deal. Op het moment dat u graag een leaseauto wilt kopen, maar u hebt het geld hier niet voor, dan kunt u er ook voor kiezen om een lening af te sluiten voor uw auto.