Minilening

Ex lease auto

Ex lease auto

Een ex lease auto is een voertuig die gedurende ongeveer 3 tot 5 jaar door een particulier of bedrijf is geleased. Na het aflopen van de leaseperiode wilt lang niet iedereen het voertuig daadwerkelijk overnemen, daarom staan ex lease auto’s regelmatig te koop. Leasemaatschappijen hebben na het aflopen van de leaseperiode in feite niets meer aan de auto, tenslotte is het niet mogelijk om een gebruikt voertuig opnieuw te leasen. Leasemaatschappijen bieden ex lease auto’s daarom vrijwel altijd tegen een zeer gunstige prijs aan.

Ex lease auto kopen

Het grote voordeel van een ex lease auto is dat u vrijwel alles over de geschiedenis van het voertuig weet. Als u normaal gesproken een tweedehands voertuig koopt, dan weet u helemaal niets over de geschiedenis van het voertuig. Bij een leasemaatschappijen kunt u er vanuit gaan dat het onderhoud altijd goed heeft plaatsgevonden en da er in de aankomende tijd geen grote reparaties meer aan zitten te komen.

Garantie van de leasemaatschappij

De meeste leasemaatschappijen bieden u bij de aanschaf van een ex lease auto zelfs ook nog enkele maanden garantie, als er in de periode toch wat verkeerd blijkt te zijn, dan krijgt u een compensatie van de leasemaatschappij. De ex lease auto’s zijn meestal maar 3 tot 5 jaar oud, u hebt voor een klein bedrag dus een erg jonge auto.

Voordelen ex lease auto

Een ex lease auto kopen heeft over het algemeen helemaal geen nadelen, er zijn slechts tal van voordelen. Een mogelijk nadeel is dat de prijs van een ex lease auto misschien gemiddeld iets hoger kan liggen dan een willekeurige andere tweedehands auto. Dit kleine bedrag dat u extra moet betalen weegt natuurlijk nooit op tegen de grote hoeveelheid informatie die u bij de aanschaf bij het voertuig krijgt. Bij een willekeurige tweedehands auto moet u altijd maar afwachten of er binnenkort reparaties komen of niet, bij een ex lease auto hebt u dit probleem absoluut niet.