Minilening

Auto leasen

Auto leasen

Bent u er ook over aan het denken om een auto te leasen, maar twijfelt u toch nog? We gaan speciaal voor u nader in op het begrip ‘auto leasen’ en de voordelen hiervan. Voor het leasen van een auto dient u contact op te nemen met een leasemaatschappij. Een leasemaatschappij heeft standaard niet zoveel modellen op voorraad, vaak wordt het voertuig na het teken van het contract speciaal voor u besteld. Gedurende de hele leaseperiode blijft de auto in het bezit van de leasemaatschappij, het voertuig behoort dus niet tot uw persoonlijk vermogen. De maandelijkse kosten van een auto leasen zijn voornamelijk afhankelijk van uw werkgever. De meeste grotere bedrijven geven een lease auto aan de medewerkers en vragen hiervoor een kleine eigen bijdrage (bijvoorbeeld 150 euro per maand). Daarnaast behoort ook de bijtelling van de leaseauto tot uw totale kosten, de bijtelling kan maximaal 25% bedragen.

Auto leasen bijtelling

Het geven van een lease auto aan werknemers is voor bedrijven fiscaal erg voordelig, daarom kiezen vooral de grotere bedrijven ervoor om auto’s te leasen. Het grote voordeel van een lease auto is dat u nooit in één keer enorm veel kapitaal aan moet trekken om een voertuig aan te schaffen, u betaald elke maand slechts een vast bedrag. Daarnaast bent u met een leasecontract ook een stuk flexibeler om na een aantal jaar te wisselen van voertuig, u zit dus niet gedurende een lange tijd aan een lease auto vast.

Voordelen auto leasen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een auto te leasen, zeker in economisch slechtere tijden is er namelijk niet altijd budget aanwezig om zelf een voertuig aan te schaffen. Daarnaast hebt u bij het leasen ook de zekerheid dat de leasemaatschappij vervelende kosten zoals onderhoud, reparatie en APK voor haar rekening neemt. U weet elke maand precies wat u aan de lease auto kwijt bent, u komt dus nooit voor enorm hoge kosten te staan.